Meteen naar de inhoud

Onze diensten

Energieadvies

Groene Den Energieadvies geeft een integraal energieadvies op maat. Dit betekent dat we vele onderwerpen de revue laten passeren en dat u een totaal beeld krijgt van hoe uw woning te verduurzamen.

We komen bij u langs om de mogelijkheden van uw woning bekijken. We nemen de tijd om uw wensen te bespreken. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens een bezoek: 

 • isoleren
 • warmteafgifte & koeling
 • kierdichting & ventileren
 • warmtepompen & zonnepanelen

 

Uw wensen staan centraal. Of u nu minder energie wil verbruiken, uw woning “warmtepomp ready” wil maken, aardgasvrij wil wonen of helemaal klimaat neutraal zou willen leven.

U krijgt een begrijpelijk en overzichtelijk advies op maat met daarin de te nemen maatregelen, geschatte kosten en terugverdientijd. 

Het doel van ieder energieadvies is dat u inzichten heeft verkregen zodat u met meer kennis en zekerheid keuzes kunt maken.

Blowerdoortest

Er gaat veel energie verloren door kieren en naden in een woning of gebouw. Ongewenste lucht (m.a.w. tocht) zorgt ook voor minder comfort. Een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting meet hoe luchtdicht de woning of het gebouw is. Ook worden direct en samen met u de kieren opgespoord. Dit gebeurt met een warmtebeeldcamera, door te voelen en eventueel met het inblazen van rook.

Kieren zoektocht – voor bestaande woningen en gebouwen:

 • Inzicht in de luchtdichtheid van uw woning of gebouw (In de eenheid ACH50; de hoeveelheid lucht die verplaatst wordt bij windkracht 5)
 • Zelf ervaren waar de tochtplekken zitten, we vinden het leuk als u meedoet in de kierenzoektocht
 • Een verslag met inzicht in de locaties van de kieren en een passende oplossing voor de kieren 
 
Qv10 meting – voor nieuwbouw woningen en gebouwen:

Deze dienst omvat een Qv10 meting in overeenstemming met de NEN 2686, inclusief een gedetailleerd rapport. Indien gewenst kunnen we in samenwerking met de opdrachtgever luchtlekken opsporen en identificeren. 

Duurzame bouw Begeleiding

Een verbouwing of renovatie is het ideale moment om stil te staan bij verduurzaming en daar een mooie slag in te maken. Dan zijn er vele keuzes te maken die te maken hebben met de energieprestatie van de woning. Denk aan: 

 • Type, materiaal en dikte van de isolatie
 • Of en welke warmtepomp het beste geschikt is
 • De uitvoering van het ventilatiesysteem
 • Hoe de woning het beste luchtdicht gemaakt kan worden
 • Voorbereidingen op duurzame keuzes in de toekomst, de zogenoemde “no regret” maatregelen.
 

Wij kunnen u ondersteunen met het maken van onderbouwde keuzes. Ook komen we desgewenst langs tijdens de verbouwing om tussentijds een controle uit te voeren of mee te denken. In de laatste fase, als de woning luchtdicht is, wordt er vaak een Blowerdoortest uitgevoerd.

We positioneren ons naast de klant. Vaak ontstaat er een goed team met de klant, aannemer en de architect.

Ventilatie oplossingen

Wilt u weten welk ventilatiesysteem het beste bij u past? Groene Den Energieadvies kan u helpen met het maken van een goede keuze. Wilt u de meest energie efficiënte oplossing of een oplossing met minimale impact en overlast? Groene Den Energieadvies heeft meerdere verschillende ventilatiesystem geïnstalleerd (o.a. decentrale balansventilatie en centrale balansventilatie). Met deze praktijk- en theoretische kennis kan er goed met u meegedacht worden. Ook voor ontwerp, voorbereiding, aanleg en controle zijn wij te benaderen.

Workshop op maat

Leuk en leerzaam! Dat is een workshop hoe je je eigen huis kunt verduurzamen. Met veel praktijk voorbeelden waarmee een deelnemer direct thuis aan de slag kan. Ook fijn is om de logica achter het verduurzamen van een woning te kennen. De workshop, welke afgestemd wordt op de doelgroep, is interessant voor o.a.:

#  bewonersgroep in een wijk

# medewerkers van gemeentes, verzekeraars en woningbouw corporaties

# VVE bewoners

 

Contact

groene Den energieadvies